【#男人心跳回憶】《聖鬥士星矢:黃金傳說》

燃燒吧  小宇宙《 聖鬥士星矢 :黃金傳說 》

細個打機除咗訓練到超越人類嘅集中力之外,當然最重要就係日文啦!你未必會識講,但角色嘅絕招名你一都會記得,就算無漢字幫手都難你唔到,我地就係咁成長架啦,今日講嘅男人心跳回憶《聖鬥士星矢:黃金傳說》就係一個好例子,仲好記得有兩代可以玩,但第二代完結篇就會比較多人認識,二代故事亦是雅典娜被箭射中開始比較受歡迎的時期,但不少朋友都會爆完機再搵返第一代去玩,加上當時動漫背景那麼強勁類型遊戲移植又不算太多選擇,無玩過點稱得上叫當時嘅機迷,而遊戲特色除了極之吸引嘅橫向動作過關設定之外,角色能量自行調節及打每一版BOSS時對話與戰鬥情節等都是令人難以忘記,當然啦,星矢粉團沉迷程度可想而知啦,最令我印象深刻當然就係可以用到一輝玩嘅時候啦,真係又一令人再三回味嘅終極經典!可能今日你已經同我一樣變咗中佬,但都要記住:燃燒吧  小宇宙!

2134120-saint_seiya_ougon_densetsu

(source: static.giantbomb)570535813_m(source: blog.xuite.net)

(1785)