「今舖,你唔認真就輸了」

廣告
廣告

向來都深深明白「男人同女人係來自唔同星球」呢個恆久道理。因此,對於生活、價值觀上嘅差異真係司空見慣,例如「男友可以幾粒鐘係張床度打機」「女友係由朝到晚行街嘅戰鬥民族」⋯⋯本身只要河水不犯井水就相安無事,但事實上有一件事你既躲不開,也避不過。

「求婚」呢回事你只要「不認真,就注定會輸了」,兼會輸得轟轟烈烈⋯⋯所以,當女友成日不經意地掛在口邊:「阿邊個都結婚啦」,或者有意無意地Show出姊妹「嫁得出」號勝利IG POST,你,一定要將意識大大提高!

11  22

假如面前是一部 HONDA Civic Type-R FK2 ,唔使一分鐘你便能由頭到尾將性能、馬力,咩C.C都可以背誦到滾瓜爛熟,甚至連邊年開始間廠唔出邊隻色你都知......但就係偏偏一粒鑽石又是另一個空間嘅事,對於佢真係「睇唔穿、看唔透」,但若然你揀錯,相信呢世都唔會忘記女友個一刻既埋怨眼神,而且佢年年都會提醒返你...直至......

為求保命,求婚既鑽石戒指你一定要略知一二。

可是男人最痛,莫過於你堅係唔識但女友認為你要識,而且又唔問得佢(咩叫驚喜?!),問女仔friend又怕有日被女友知道...到時就驚仲多過喜....所以,為左讓天下間兄弟可以安然度過呢個日子,mentalk特別準備左「求婚的求生指南卡」,等你代代平安。

CSS-finalCSS_2_new

廣告

 

成日都聽人講買石要 「3 個 Excellent」係好緊要,但行去問親好多都有 3個 EX ,其實應該點揀呢?呢個時候就好睇工匠車工技術,就等如架車幾掂都要睇你有無做車手嘅條件啦。記住,3 EX 同 工整八心八箭係一個好密切嘅關係,需要對鑽石切割比例、對稱度要求極高,而且耗用好多鑽石原石架,所以買有工整「八心八箭」鑽石最有保障(唔識就睇圖啦)!

 

Perfect HA 2

當然啦,除左問人之外,到信譽好嘅珠寶店了解多啲有關求婚戒指嘅知識同買戒指都有保障。好多職員都樂意教埋你求婚心得同要點,唔使搞到求婚戴邊隻手指都要google。如果真係對揀戒指好有恐懼,可以揀周生生嘅Infini Love Diamond呢類性價比都唔錯嘅選擇, 因為系列只會選用色澤屬H COLOUR或以上,淨度VS2或以上,同埋擁有3個EXCELLENT 既工整八心八箭切割鑽石 (唔明就對張卡啦),每粒鑽石都有專屬IGI 證書,而且仲有個圓形天鵝絨戒指盒配埋,細細個可以收埋係褲袋唔覺,開盒時仲會將求婚戒升高,有晒效果!

廣告

 

Screen Shot 2017-11-10 at 2.15.30 PM

而家只要係周生生購買指定珠寶(訂婚戒指/對戒/婚嫁珠寶/金器)及累積滿指定金額,婚嫁珠寶低至 83 折及黃鉑金工費低至 2 折”!

73308r_p900_dd_100 80750r_p900_dd_150 87758r_18kw_dd_10073306r_p900_dd_150_b 73309r_p900_dd_100_a

Infini Love Diamond仲可以隨個人喜好選擇合適的鑽石大小、誕生石、戒托設計,以四爪/ 六爪鑲鑲嵌、刻字,打造獨 一無二的求婚鑽戒,包有心思+驚喜!

到時求婚就唔使擔驚受怕啦,最後一句,祝君凱旋歸來!

想了解更多關於周生生Infini Love Diamond,請按以下連結https://goo.gl/vp5QcX

(廣告)

 

 

(19260)