【男の通識學】STAR WARS 暗黑原力覺醒:揭開 REY 身世之謎?

STAR WARS 暗黑原力覺醒:揭開 REY 身世之謎?

今個星期就同大家講下嚟自遙遠銀河系嘅 REY 嘅身世之謎。簡單介紹 REY 現有嘅資料,由 DAISY RIDLEY 飾演年約 19 歲嘅拾荒女仔,首次出現就係喺  2015 年 12 月 17 日上映嘅《STAR WARS:原力覺醒》。佢平日就係喺佈滿沙漠嘅 JAKKU 星球入面搵機械零件買賣維生。直到某一日佢喺 TEEDO 手上救翻 BB-8 之後踏上原力之路,佢嘅人生就從此不一樣喇!故事由一開始去到依家 REY 都仲未有全名,角色背景都極之模糊。仲好記得第七集未上映嗰時,齋睇預告個陣,啲人仲要話佢係 LUKE 個女添呀!基於大家對 REY 抱有咁多疑問,今次就整合一個懶人包比大家睇《STAR WARS:最後的絕地武士》 之前。了解一下新故事入面嘅關鍵角色 REY 啦!不過為免有咩誤會,喺度都要講翻以下內容只係純粹電影嘅資料整合同劇情推理,只可以作參考用途㗎咋。

 

(2693)