【#Lifestyle】男人幾耐射一次精先正常? 「9的法則」教你點計!

男人幾耐射一次精先正常

廣告

男人射精仍正常不過的行為,但其實次數多與少都可以話俾你知健唔健康!「一滴精 十滴血」,相信唔少兄弟都會有呢一個諗法;正直一派就會覺得射精只為繁殖下一代,而日日瘋狂打J嘅巴打亦多不勝數,究竟每個男人幾耐射一次精先算健康?同時間又唔會經歷到「精盡人亡」嘅苦況?IMG_6645

IMG_6643

由哈佛醫學院所發佈男人射精的調查結果中,足足長達18年追蹤不同年齡階層的健康男人,當中調查報告顯示結果發現,每月射精21次的男人竟然比起每月射精4-7次的男人健康,當中還可以大大減低約減少20%患上攝護腺癌的風險!想減低患攝護腺癌嘅風險,等下面嘅「9的法則」話俾你知點「射」先健康啦!IMG_6641

IMG_6642

「9的法則」可以計算出男人應該根據自己年齡判斷應該射精次數的頻率,當中包括性行為、自慰都計算在內。「9的法則」其實是將男人年齡的十位數乘以9,好令大家知道點先拿捏到最佳射精次數。以30歲男人為例,「3X9=27」也就是2星期內應該要射精7次;而40歲男性為例,「4X9=36」,相當於3星期內就要射到6次精先為正常;以編輯我自己為例,「2X9=18」即喺一星期就要射足8次,相等於每日平均都要射一次先夠數,絕對喺「精」力旺盛嘅表現,咁先有機會減少20%患上攝護腺癌的風險呀!不過以上「9的法則」都只喺當作參考,各位兄弟信唔信都好,記得量力而為啦!
IMG_6640

IMG_6644

(16256)