【#Lifestyle】成為Batman第一步! Royal Selangor X DC Comics 蝙蝠飛鏢拆信刀

Royal Selangor X DC Comics蝙蝠飛鏢拆信刀 成為Batman第一步!

相信大家對於Batman (蝙蝠俠)都一定唔會陌生,除咗知道做Batman喺好有錢之外,仲要有把低沉得嚟好性感嘅聲音,但最能夠吸引大家就一定喺佢啲裝備啦!成為Batman嘅第一步,大家都可以輕鬆買到返屋企用,家居用品嚟講真喺無得輸!

45959331054_84c4b42aa7_b

由馬來西亞的知名錫鑞工藝品牌皇家雪蘭莪(Royal Selangor)聯乘DC Comics推出「蝙蝠飛鏢拆信刀」(Batarang Letter Opener),作為蝙蝠俠最標誌性的武器配備,在電影情節中經常用作打下敵人的槍、切斷繩索等,非常有型入格!而「蝙蝠飛鏢拆信刀」可謂最有型的家居用品,全長16公分,以錫鑞合金打造,銀白色表面展出了特別處理的紋理,經過打磨的高級質感再結合光滑的外邊拆信部分,細節更藏於背面,刻有DC Comics 及Royal Selangor LOGO,整體充滿著質感!喜歡的朋友現在可於Royal Selangor 官方網站訂購,售價為$450港元,光是當作擺飾都已經盡顯個人品味! 46684211821_9cab46f4fd_z 45959330884_b3e3c8fae3_z 45959330704_d8756e9384_z 31742493297_cf683f78f3_z

(221)